martes, 15 de abril de 2008

MANIFESTACIÓ A BARCELONA CONTRA LA PROHIBICIÓ A XILE (Catalán)

MANIFESTACIÓ A BARCELONA CONTRA LA PROHIBICIÓ A XILE

DEL Mètode d’Anticoncepció Hormonal d’Emergència també anomenat pastilla del día després.

Barcelona, Dimecres 16 d’abril del 2008

Les movilitzacions a l’entorn de la prohibició de l’administració a Xile de la píndola d’anticoncepció d’emergència (PAE) suma adherents també a l’estranger. A Barcelona, dones i homes es reuneixen aquest dijous 17 d’Abril a les 18:30 en Plaça Universitat, ple centre de la ciutat catalana, per a manifestar la seva més profunda indignació a la decisió d’eliminar l’administració gratuïta del mètode anticonceptiu a Xile, promoguda pels sectors de dreta en aquest país.

36 diputats van presentar davant el Tribunal Constitucional (TC) xilè - entitat encarregada de vetllar perquè no existeixin normes que atempten contra la Carta Fonamental- un recurs per a declarar inconstitucionals les Normes de Regulació de la Fertilitat que el govern xilè vagi dictar el 2007, a la fi de proscriure no només l’administració del PAE, sinó també la confidencialitat de l’assessorament sobre anticonceptius a menors d’edat, els Dispositius Intrauterins (DIU) com T de cobre i la majoria de les píndoles anticonceptives d’ús regular, amb això la quasi totalitat dels mètodes d’anticoncepció amb els que compten en la actualitat les dones a Xile.

En una votació realitzada el 28.03.08 el tribunal va acollir la petició de declarar inconstitucional la distribució gratuïta de les PAE a través dels serveis de salut públics. La sentència definitiva amb els fonaments jurídics d’aquesta decisió será entregada el proper 22 d’abril. D’aquesta manera la píndola del día després, queda a disposició en les farmàcies para els qui puguin pagar-la.

Enfront de les evidències científiques que demostren que la PAE no es abortiva, els i les manifestantes rebutjen la decisió del tribunal, per considerar-la d’orden polític i no jurídic, atès que aquesta es basa en criteris morals, ideològics e individuals, en lloc de tècnics, representatius y democràtics; imposant la visió d’una minoría d’homes (tribunal compost de 9 homes i una dona) en matèria de sexualitat i reproducció a tota la població i vulnerant el dret a decidir sobre la pròpia sexualitat.

No hay comentarios: